7+1 λόγοι για να βάλετε στην καρδιά σας το Νομό Φωκίδας

1. Μέρος που ακούγεται σε όλα τα μέρη της γης, έκανε την περιοχή πόλο έλξης ταξιδιωτών από όλο το κόσμο και έχει τεράστιο ιστορικό ενδιαφέρον είναι οι Δελφοί. Εκεί θα βρείτε και το Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών, όπου υπάρχουν αρχαιολογικά ευρήματα-κοσμήματα για την ελληνική κληρονομιά καθώς και μια από τις σημαντικότερες δημιουργίες της αρχαιοελληνικής αρχιτεκτονικής , τη Θόλο των Δελφών, ένα από τα οικοδομήματα που κοσμούσαν το Ιερό της Αθηνάς Προναίας.


(Δελφοί via: geokanistras)

2. Η πόλη της Άμφισσας είναι πολύ όμορφη και ζεστή. Αξίζει να επισκεφτείτε την παλιά συνοικία Χάρμαινα, με τα μαγευτικά σοκάκια της, Κάντε τον κόπο να ανεβείτε μέχρι το Κάστρο των Σαλώνων και να θαυμάσετε τη θέα που προσφέρει. Συνεχίστε με μία γρήγορη επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άμφισσας, το οποίο διαθέτει νομισματικές συλλογές και ευρήματα από την περιοχή της Φωκίδας αλλά και άλλα σημεία της Ελλάδας.


(Αμφισσα via: chrysa.pap)

3. Ξεκινήστε μια βόλτα στο Γαλαξίδι, ξεχαστείτε στους δρόμους και τα στενάκια θαυμάζοντας τα παλιά αρχοντικά σπίτια με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική. Ανάμεσα τους θα ανακαλύψετε το Λαογραφικό Μουσείο Γαλαξιδίου, το οποίο έχει συλλέξει οτιδήποτε χρήσιμο ώστε να ενημερωθείτε για την ζωή εκεί ανά τους αιώνες.

4. Μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε το Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδας, το πρώτο του είδους του στην Ελλάδα. Εκεί θα βρείτε αντικείμενα και πληροφορίες για την πλούσια ναυτική ιστορία του τόπου καθώς και σπάνια αντικείμενα όπως είναι το χειρόγραφο «Το χρονικό του Γαλαξιδίου» το οποίο χρονολογείται από το 1703.


(Xάρμαινα)

5. Σημαντικός προορισμός της περιοχής ασφαλώς είναι και η Αρχαιολογική Συλλογή Λιδωρικίου, που αποτελείται κυρίως από ευρήματα της πόλης του Καλλίου από τους Γεωμετρικούς έως τους Παλαιοχριστιανικούς χρόνους.

6. Αξίζει φυσικά να περιηγηθείτε στο «Χάνι της Γραβιάς»,  στο οποίο έγινε η ομώνυμη μάχη, μια από τις ενδοξότερες σελίδες της Ελληνικής Επανάστασης! Ξεναγηθείτε στο μουσειακού χαρακτήρα χάνι και μάθετε τα πάντα για τη «Μάχη της Γραβιάς», τον Οδυσσέα Ανδρούτσο και τα ηρωικά παλικάρια του.

7. Όταν επισκεφτείτε το νομό Φωκίδας, φροντίστε να το συνδυάσετε με κάποια από τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται συχνά στην περιοχή. Οι πιο σημαντικές είναι την περίοδο της Αποκριάς, με λαϊκά δρώμενα που βασίζονται σε παραδοσιακούς θρύλους στην Άμφισσα και τα «αλευρομουτζουρώματα» στο Γαλαξίδι.

8. Κάντε μια βολτούλα στη γραφική Ιτέα και απολαύστε έναν ωραίο απογευματινό καφέ ή φαγητό, με καλή παρέα η τον/την σύντροφό σας.

by: loveloveteam

7459 προβολές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *