Κάντε μια εξόρμηση στο γραφικό Γαλαξείδι

Το Γαλαξείδι (ή Γαλαξίδι) είναι μία ήσυχη και όμορφη κωμόπολη του νομού Φωκίδας, με μόλις 1500 κατοίκους, αλλά αυτό είναι και το στοιχείο που θα σας αναγκάσει να δεθείτε με αυτό το μέρος. Παρατηρώντας το γραφικό τοπίο γύρω σας πιθανόν να νομίσετε πως ο χρόνος σταμάτησε σε μία άλλη εποχή καθώς θα δείτε τα παλιά αρχοντικά σπίτια των ναυτικών της περιοχής μέσα από σοκάκια και μικρά δρομάκια που συνθέτουν ένα μαγευτικό τοπίο.

Η περιοχή είχε μια πλούσια ναυτική παράδοση από αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι και την Τουρκοκρατία, γι αυτό και δημιουργήθηκε εκεί το πρώτο ναυτικό μουσείο της Ελλάδας, το Ναυτικό Μουσείο Γαλαξειδίου, το οποίο περιέχει αντικείμενα που αφορούν την ναυτική ιστορία του τόπου, καθώς και σπάνια αντικείμενα όπως είναι το χειρόγραφο «Το Χρονικό του Γαλαξιδίου», που χρονολογείται από το 1703.

Κάνοντας μια βόλτα στους δρόμους με τα αρχοντικά σπίτια ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής να δεσπόζουν διάσπαρτα τριγύρω, θα βρεθείτε έξω από το Λαογραφικό Μουσείο Γαλαξειδίου, το οποίο έχει συλλέξει οτιδήποτε χρειάζεστε για να ενημερωθείτε όσον αφορά τη ζωή της περιοχής ανά τους αιώνες.


(click by: scoutaroundtheworld)

 Επισκεφτείτε το πάρκο της πόλης, όπου βρίσκονται δύο αρχαία μνημεία, ο Τάφος του Βασιλιά Λοκρού και τα ερείπια από το τείχος της αρχαίας Οιάνθης, που ήταν χτισμένη εκεί. Στη συνέχεια, περνώντας από την πλατεία Μάμμα θα εντυπωσιαστείτε από την Σπηλιά, η οποία παλιότερα χρησίμευε σαν «ψυγείο» για όλους τους κατοίκους.

Μετά την περιήγηση σας στα δρομάκια, μπορείτε να φτάσετε στο λιμάνι, όπου μπορείτε να απολαύσετε έναν καφέ με θέα ή να καθίσετε να απολαύσετε ένα γεύμα στις διάφορες παραδοσιακές ψαροταβέρνες
lovelovetip: μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε το φημισμένο ραβανί αλλά και τα ντόπια αμυγδαλωτά.


(Αλευρομουτζουρωματα via: anastasia_kuritsi)

Στο κέντρο δίπλα στο λιμάνι θα βρείτε την παραλία του Ναυτικού Ομίλου Γαλαξειδίου, ενώ βγαίνοντας προς τα έξω οι επιλογές σας είναι αρκετές. Θα συναντήσετε παραλίες με άμμο αλλά και βότσαλα, μικρές αλλά και μεγάλες. Επιλογές όπως το Κεντρί, το Ανεμοκάμπι, η Ξιδού και ο Καλαφάτης θα ικανοποιήσουν κάθε προσδοκία σας.
lovelovetip : Κανονίστε να κάνετε την εκδρομή σας εκεί την περίοδο των Αποκριών, καθώς θα συμπίπτει με ένα από τα πιο φημισμένα έθιμα της χώρας μας εκείνη την εποχή, τα «αλευρομουτζουρώματα».

by: loveloveteam

17819 προβολές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *