Επισκεφτείτε το μνημείο και μάθετε τα πάντα για την μάχη των Θερμοπυλών

Η μάχη των Θερμοπυλών έγινε το 480 π.χ. και αποτελεί ιστορική κληρονομιά της Ελλάδας, για την οποία έχει αναλύσει, συζητήσει και θαυμάσει ολόκληρος ο πλανήτης (έχουν γυριστεί πολλές ταινίες και ντοκιμαντέρ για αυτήν). Κάθε Έλληνας ως φόρο τιμής στην κληρονομιά αυτή, οφείλει να γνωρίζει για την δράση των Σπαρτιατών και όσων συμμετείχαν αλλά και να επισκεφτεί το απέραντης ιστορικής σημασίας μέρος όπου συνέβησαν όλα. Μην το παραλείψετε λοιπόν και κάντε ένα σύντομο ταξίδι ως εκεί γιατί αξίζει.


(click by: sous_l_orme)

Ξεκινώντας, το πιο σημαντικό θα ήταν να δείτε από κοντά τον Μνημείο του Λεωνίδα και των 300, όπου θα θαυμάσετε το Άγαλμα του Λεωνίδα, το οποίο φτιάχτηκε από ορείχαλκο. Στο κέντρο ο Λεωνίδας ρωμαλέος με δόρυ και ασπίδα, ενώ δεξιά και αριστερά και σε χαμηλότερο ύψος έχουμε τις μαρμάρινες μορφές του προσωποποιημένου Ταΰγετου, του πιο ψηλού βουνού της Πελοποννήσου και του προσωποποιημένου ποταμού Ευρώτα που διατρέχει ολόκληρη τη Λακωνία. Το άγαλμα βασίστηκε στο σώμα ενός αρχαίου πολεμιστή που ανακάλυψε μετά από ανασκαφή η Βρετανική Αρχαιολογική Σχολή το 1920 και τον ταύτισε με τον βασιλιά Λεωνίδα, ενώ σημαντικό είναι να αναφερθεί πως όλη η κατασκευή έγινε με χρήματα που δόθηκαν από Έλληνες της Αμερικής.

Στη συνέχεια, σε μικρή απόσταση θα αντικρίσετε το Μνημείο των 700 Θεσπιέων , που δημιουργήθηκε το 1977 από την Ελληνική Πολιτεία ως φόρος τιμής στους 700 Θεσπιείς που έδωσαν την ζωή τους στο πλευρό των Σπαρτιατών και στήθηκε δίπλα στο άγαλμα του θεού Έρωτα.


(Το μνημείο των Θεσπιέων)

Τέλος, μια εκ των ουκ άνευ επίσκεψη, είναι στο Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών, όπως επίσημα ονομάζεται το καινοτομικό μουσείο. Καταλαμβάνει επιφάνεια 850 τ.μ. και έχει τη μορφή αιχμής δόρατος με κατεύθυνση προς βορρά. Μέσα από μέσα σύγχρονης τεχνολογίας (τρισδιάστατης εικονικής πραγματικότητας) προβάλλονται τα ιστορικά γεγονότα της εποχής της μάχης των Θερμοπυλών. Θα λάβετε κάθε γνωστή και άγνωστη πληροφορία για την μάχη καθώς και για τον εξοπλισμό των Σπαρτιατών αλλά και των Περσών, ενώ μπορείτε και να δείτε την μάχη των Θερμοπυλών μέσα από τρισδιάστατα βίντεο που προβάλλονται συνεχώς.

Ω ξειν, αγγέλλειν Λακεδαιμονίοις ότι τήδε κείμεθα τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι.
(Ω, ξένε διαβάτη που περνάς, ανάγγειλε στους Λακεδαιμόνιους ότι ταφήκαμε εδώ, υπακούοντας στα προστάγματά τους)

by: loveloveteam

6041 προβολές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *