Στις παραλίες της Κάσου θα γευτείς το Αιγαίο…

Η Κάσος προσφέρει στον επισκέπτη αρκετές επιλογές για να απολαύσει το μπάνιο του. Οργανωμένες, ανοργάνωτες, εξωτικές και ήσυχες παραλίες, με βότσαλο ή με άμμο, μικρές ή μεγάλες. Πάμε να τις γνωρίσουμε και θα καταλάβεις αυτό που σου λεω.

1. Αυλάκι: Ένας μικρός και στενός κόλπος, μία ήρεμη παραλία σε περιμένει για την απόλυτη χαλάρωση. Το Αυλάκι βρίσκεται στο νότιο άκρο της Κάσου. Η πρόσβαση γίνεται και από τη στεριά αλλά θα σου προτείνω για την εμπειρία και για την ευκολία να φτάσεις με καϊκι.

(Η παραλία Αυλάκι από μία πολύ ωραία οπτική via: andribous)

2. Ανιπέρατος: Στην περιοχή του Αντιπεράτου θα βρεις 4 συνεχόμενες μικρές γραφικές παραλίες με βοτσαλάκι. Είναι ιδανικές για σένα που θέλεις λίγο τις πιο απομονωμένες ακτές.
lovelovetip: Στην ίδια περιοχή επίσης υπάρχει και η παραλία Αμμούα, μία μικρή ρομαντική ακρογιαλιά με άμμο.

(Η άγρια ομορφιά των παραλιών του Αντιπεράτου via: rigwrig)

3. Χέλατρος: Η πιο απάνεμη και απομακρυσμένη παραλία της Κάσου. Δεν διαθέτει καμία οργάνωση και ίσως αυτό να είναι το πιο γοητευτικό χαρακτηριστικό της. Έχει πεντακάθερα γαλανά νερά και η ακτή της είναι βοτσαλωτή. Προστατεύται από τους ανέμους, καθώς είναι περικυκλωμένη από τεράστιους λόφους.

(Ό,τι πρέπει γι’ αυτό το καλοκαίρι via: mykassos)

 4. Εμπορειός: Η παραλία του Εμπορειού είναι η πιο οργανωμένη παραλία του νησιού. Στην περιοχή υπάρχουν και κάποια ταβερνάκια για να απολαύσεις ένα ουζάκι μ’ ένα μεζέ μετά το μπάνιο σου.
(Παραλία που συνδυάζει άνεση και ηρεμία via: www.insitu.gr)
5. Νησάκι Αρμάθια: Σ’αυτό το ακατοίκητο πλέον νησάκι φτάνεις με καραβάκι από την Κάσο. Μην βαριέσαι! Η ομορφιά των ακτών της θα σε ανταμείψουν με τον καλύτερο τρόπο. Εκεί θα βρεις δύο εξωτικές παραλίες. Την Μάρμαρα με τη λευκή άμμο και τα τιρκουάζ νερά και τον Καραβοστάση με την ανοιχτόχρωμη αμμουδιά και τα καταγάλανα νερά. Η γαλήνη αυτού του μέρους θα σε κάνει να αγαπήσεις το καλοκαίρι ένα τσακ παραπάνω.
lovelovetip: Αφού θα πάς που θα πάς μέχρι την Αρμάθια, παρακάλεσε τον καπετάνιο του καϊκιού να κάνετε μία στάση στο νησάκι Μακρά! Εκεί υπάρχουν δύο βοτσαλωτές παραλίες ιδανικές για ηρεμία αλλά και… ηλιοθεραπεία.

(Εξωτική Αρμάθια via: studyingreece)

Εσάς ποια παραλία της Κάσου είναι η αγαπημένη σας;
8271 προβολές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *