6+1 λόγοι για να αρχίσετε να ανακαλύπτετε τη Σίκινο

1.Γιατί η Χώρα είναι ιδιαίτερα δομημένη με τις περιοχές Κάστρο και Χωριό να βρίσκονται η μια απέναντι στην άλλη, προκαλώντας εντύπωση στους επισκέπτες και μετατρέποντας τη σε ένα «στολίδι” του νησιού!

2.Για να κάνετε μπάνιο στα παρθένα νερά της Αλλοπρόνοιας, του Αγίου Γεωργίου και του Διαλισκαρίου, νερά κυκλαδίτικα, βαθυγάλανα, δροσερά και διάφανα!

3.Για να δείτε τα ιδιαίτερα έθιμα του νησιού, αλλά και πανηγύρια με αυθεντικό κυκλαδίτικο χρώμα. Στη Σίκινο θα έχετε την ευκαιρία να παρευρεθείτε σε μια γιορτή και να πάρετε ουσιαστικά μέρος, σε μια αυθεντική κυκλαδίτικη «μυσταγωγία”, καθώς εδώ η παράδοση παραμένει ολοζώντανη!

4.Στη Σίκινο το “άσπρισμα” των κτιρίων πριν από κάθε γιορτή είναι δεδομένο, δημιουργώντας μια “φρεσκάδα” στους οικισμούς του νησιού, μετατρέποντας τον καθένα από αυτούς σε ένα θελκτικό κυκλαδίτικο φόντο για φωτογραφίες.

5.Γιατί έχουν πολύ ενδιαφέρον οι ιστορίες για την Παναγία την Παντάνασσα, την προστάτιδα του νησιού, το Μοναστήρι της οποίας «κοσμεί” την όμορφη Σίκινο!

6.Η Παναγία η Παντοχαρά έχει εκπληκτική θέα και δημιουργεί πολλά συναισθήματα, ειδικά όταν μαθαίνει κανείς ότι η ανέγερση του ναού είναι δωρεά του μεγάλου μας ποιητή, Οδυσσέα Ελύτη.

7. Γιατί στη Σίκινο θα έχετε την ευκαιρία να χορέψετε μια…Ακρίδα!

by: ste_liout

4812 προβολές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *