Ηρακλειά, η μικρή πριγκήπισσα

Η δυτικότερη εκ των μικρών Κυκλάδων Ηρακλειά ή Αρακλειά είναι ένας ευλογημένος τόπος με ήσυχους κατοίκους και παρέχει στον επισκέπτη απόλυτα ξεκούραστες και φυσιολατρικού τύπου διακοπές.

Επισκεφτείτε το σπήλαιο του Αγίου Ιωάννη και θαυμάστε τον ιδιαίτερο σχηματισμό των σταλαγμιτών που ονομάζεται “σπηλαιόγαλα”. Ρωτήστε του ντόπιους να σας πουν για τους μύθους και τις δοξασίες που συνοδεύουν το σπήλαιο. Θα τα πουν καλύτερα από εμάς.

Ανεβείτε στην κορυφή του όρους “Πάπας” για να δείτε τα γύρω νησιά, να ονειροπολήσετε στο ηλιοβασίλεμα και να θαυμάσετε παρέα με μια ωραία συντροφιά το αυγουστιάτικο φεγγάρι!

Στην Ηρακλειά το πρωινό σας επιβάλλεται πέραν οτιδήποτε άλλου να περιλαμβάνει και ντόπιο θυμαρίσιο μέλι. Είναι πραγματικά πεντανόστιμο, δε θα το χορταίνετε και σίγουρα θα θέλετε να αγοράσετε ορισμένα βάζα για το χειμώνα που έρχεται, όπου θα το γεύεστε ξανά και ξανά και θα αναπολείτε το νησί!

Εξερευνήστε τις ποικίλες παραλίες, οι οποίες προσφέρονται κυριολεκτικά για όλα τα γούστα! Βραχώδεις και μη, προσβάσιμες και απρόσιτες, με άμμο και με βότσαλο, οι παραλίες της Ηρακλειάς είναι η καθεμία και μια ξεχωριστή εμπειρία.

Υ.Γ. Τα χαράματα στην Ηρακλειά, όλοι τραγουδούν με λαούτα και βιολιά!

by: ste_liout

2157 προβολές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *