9+1 λόγοι για να αφεθείτε στην απλότητα της Ανάφης

1. Γιατί η Ανάφη αποτελεί την πεμπτουσία της αρχοντιάς και της απλότητας των Κυκλάδων!

2.Γιατί η Χώρα του νησιού ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες λόγω των πολυάριθμων θολωτών μονόχωρων σπιτιών, τα οποία φυσικά και εκπέμπουν την ομορφιά των μπλε-άσπρων αποχρώσεων!

3.Το Ενετικό κάστρο της Χώρας, καθώς και οι πολυάριθμες εκκλησίες της (Άγιος Νικόλαος, Κοίμηση της Θεοτόκου κ.α.) της προσδίδουν μια άλλη αίγλη στα μάτια των επισκεπτών.

4.Σε ανάμνηση της προσάραξης των Αργοναυτών στο νησί, σύμφωνα με τους ποιητές Ορφέα και Απολλώνιου του Ρόδιου, ο Σύλλογος των Απανταχού Αναφαίων, διοργανώνει κάθε χρόνο τα «Αργοναυτικά» με πολύ ωραίες εκδηλώσεις! Αξίζει να παρευρεθείτε!

5.Γιατί είναι ένα νησί που ονειρεύεται κάθε πραγματικός περιηγητής φυσιοδίφης, με πάρα πολλά μονοπάτια, παρθένες κρυστάλλινες παραλίες όπως το Κλεισίδι, το Κατσούνι και οι Άγιοι Ανάργυροι, αλλά και παραλίες όπου η κατάσταση επιβάλλει…γυμνισμό.


(Κλεισίδι via: tsoumobits_hellas)

6.Γιατί θα νιώσετε σαν στο σπίτι σας όταν γευτείτε τα παραδοσιακά χειροποίητα ζυμαρικά μπαλόθια, το ζαφοριστό τυρόψωμο των Αναφαίων και τα μελωμένα  προϊόντα σησάμελο και μελιτερά!
lovelovetip: συνοδεύστε το φαγητό σας με λευκό «στροφυλιάτικο» κρασί.

7.Γιατί η θέα από την 460μ κορυφή του όρους Κάλαμος θα σας κόψει την ανάσα!

8. Γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να μη γλεντήσετε με την ψυχή σας στο πανηγύρι της Παναγίας της Καλαμιώτισσας, στις 7-8 Σεπτεμβρίου.

9. Γιατί, κατά τον αοιδό,  όσοι είναι απ’ την Ανάφη έχουν μια καρδιά χρυσάφι.

10. Γιατί όσοi νοσταλγούν το μαγικό αυτό νησί, το κάνουν με το βάλς της Ανάφης!

by: ste_liout

 

7723 προβολές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *