9 +1  λόγοι για να εξερευνήσετε το απέραντο γαλάζιο της Αμοργού

1.Γιατί η Αμοργός συνδυάζει το άγριο κυκλαδίτικο τοπίο, το βαθύ απέραντο γαλάζιο της θάλασσας και την αρχοντική αρχιτεκτονική των Κυκλάδων στον υπερθετικό τους βαθμό!

2.Γιατί η Χώρα της Αμοργού, χτισμένη στο όρος του Προφήτη Ηλία, γεμάτη ταβερνάκια, καφετέριες και γουστόζικα μπαράκια είναι ιδανική για τις βόλτες και τα χαλαρά καλοκαιρινά σας ποτάκια.

3.Στη Χώρα επίσης μπορεί να επισκεφθεί κανείς το πρώτο Γυμνάσιο που ιδρύθηκε μετά την Επανάσταση του 1821, τον -βενετσιάνικης αρχιτεκτονικής Πύργο του Γαβρά, καθώς και το Τείχος με τις πολεμίστρες με το Κάστρο, στην κορυφή του οποίου δεν πρέπει να λείψουν οι απαραίτητες φωτογραφίες, διότι μιλάμε για μαγική θέα.

4.Το 7ο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων έχει «φιλοξενήσει» το 1988 την γαλλικής παραγωγής ταινία Le Grand Blue (Tο Απέραντο Γαλάζιο) και όχι άδικα, αφού οι καταγάλανες παραλίες του, όπως του Όρμου στην Αιγιάλη και η Ψιλή Άμμος αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

5.Γιατί στα Κατάπολα θα κάνετε την βόλτα σας πλάι στο κύμα και θα γευτείτε φρέσκο ψαράκι θαυμάζοντας την ομορφιά του γραφικού κολπίσκου.

6.Για τους λάτρεις της πεζοπορίας, η Αμοργός προσφέρει πλήθος και ποικιλία μονοπατιών προς εξερεύνηση και συζητήσεις…..υψηλού επιπέδου.

7.Η Αιγιάλη με τα 4 χωριά της (Όρμος, Ποταμός, Λαγκάδα, Θολάρια) καλεί τους επισκέπτες να βιώσουν μέσα τους λέξεις όπως χαλάρωση, απόλαυση, ομορφιά!


(Αιγιάλη via: armonia_amorgos)

8.Γιατί η πορεία προς τη Χοζοβιώτισσα είναι κάτι που όλοι έχουμε δικαίωμα να ζήσουμε!

9.Γιατί τα αμοργιανά πανηγύρια είναι γεμάτα χορό, νησιώτικες μελωδίες και ντόπιο φημισμένο αμοργιανό κρασί.

10.Αξίζει να παρευρεθείτε σε γιορτές, όπως του  Παστελιού, Ξεροτήγανου, Ψημένης Ρακής και να γευτείτε πατατάτο, ξιδάτο και φάβα.

«Αμοργιανό μου πέραμα να χεις καλό ξημέρωμα»

by: ste_liout

7491 προβολές

4 thoughts on “9 +1  λόγοι για να εξερευνήσετε το απέραντο γαλάζιο της Αμοργού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *