Τρία χωριά όνειρο στο νομό Σερρών!

Εκτός της γνωστής όμορφης πόλης των Σερρών, ο νομός κρύβει τόσες ομορφιές που θα σας αφήσει εντυπωσιασμένους! Παραμυθένια τοπία, ηρεμία-η γαλήνη και η ομορφιά της φύσης στο μεγαλείο της-!Γραφικά μικρά χωριά, άλλα γνωστά και άλλα λιγότερο γνωστά, η μοναδική λίμνη Κερκίνη με πανέμορφα φυσικά τοπία ένας τόπος εκπληκτικός! Εμείς μεταξύ άλλων, τοπίων, μνημείων και πολλών ακόμα, επισκεφτήκαμε  κάποια από τα πιο αντιπροσωπευτικά και όμορφα χωριά του νομού, την Άνω και την Κάτω Πορόια και την Ροδόπολη και σας αποκαλύπτουμε τις εντυπώσεις μας…

Ανω & Κάτω Πορόια Δύο πανέµορφα χωριουδάκια, σε απόσταση 54 χλµ. από τις Σέρρες, που λειτουργούν ως δίδυµος προορισµός. Πρώτα θα συναντήσετε τα Κάτω Πορόια, ένα µικρό, γραφικό χωριό µε χαµηλό προφίλ και περίπου 350 κατοίκους, όπου η ηρεµία του τοπίου, οι ήχοι της φύσης και οι εικόνες µιας παραδοσιακής Ελλάδας απαλλάσσουν τον επισκέπτη από κάθε έγνοια.

Με κεντρικό άξονα την πλατεία, περιηγηθείτε στο χωριό και µην αµελήσετε να δοκιµάσετε τις παραδοσιακές, εξαιρετικές γεύσεις στα ταβερνάκια του χωριού!

Συνεχίζοντας, µόλις 2 χλµ. µακριά, θα συναντήσετε τα Άνω Πορόια. Σκαρφαλωµένο στη ράχη του όρους Μπέλες, σε ύψος 400 µ. και µε θέα στη λίµνη Κερκίνη, το κεφαλοχώρι της περιοχής, µε περίπου 800 κατοίκους, µπορεί εύκολα να υπερηφανεύεται ότι ανήκει στα πιο όµορφα και πιο τουριστικά χωριά ολόκληρου του νοµού.

Εδώ θα περπατήσετε σε µικρά σοκάκια πλάι σε παραδοσιακά σπίτια µακεδονίτικης και ηπειρώτικης τεχνοτροπίας, θα ξαποστάσετε σε κάποιο από τα καφενεδάκια της πλατείας και θα δοκιµάσετε εκλεκτές γεύσεις δίπλα στο ρέµα. Συνεχίζοντας, θα περιπλανηθείτε ανάµεσα σε οξιές και αιωνόβια πλατάνια, θα περάσετε πάνω από ρυάκια, θα µαγευτείτε από τις οµορφιές της φύσης και θα ανακαλύψετε τους θησαυρούς του τόπου…

lovelovetip: Ξεκινώντας από την πλατεία στα Άνω Πορόια, θα φτάσετε στην κατάφυτη περιοχή Μπουγάζι , θα περπατήσετε κάτω από τα πλατάνια και θα φτάσετε έως το εγκαταλελειµµένο Εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, απ’ όπου θα χορτάσει το µάτι σας θέα στη λίµνη Κερκινη και στα γύρω χωριά.

Ροδόπολη

Η Ροδόπολη είναι ένα γραφικό χωριό που απέχει 56 χλµ. από τις Σέρρες και µόλις 14 χλµ. από τη Λίµνη Κερκίνη. Έχει περίπου 600 κατοίκους και παρουσιάζει  αξιόλογη εμπορική κίνηση. Ξεκινήστε από την κεντρική πλατεία και περιπλανηθείτε στα δροµάκια, απολαµβάνοντας τις οµορφιές, τις εικόνες και τους ήχους ενός αντιπροσωπευτικού δείγµατος των ελληνικών χωριών.

lovelovetip:  Απολαύστε στις ταβέρνες του χωριού ντόπια ψητά κρέατα, καβουρµά,  σουτζουκάκια και υπέροχα γλυκά!

Πηγή: Travelstyle.gr

103 προβολές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *