Μπλε σπηλιές …τα θαύματα της φύσης

Οι γαλάζιες σπηλιές είναι ένα από τα πιο γνωστά και διαφημισμένα φυσικά αξιοθέατα του νησιού  της Ζακύνθου και είναι δυνατόν να τις επισκεφθείτε είτε με ιδιωτικό σκάφος, είτε με μια από τις πολλές οργανωμένες εκδρομές με καϊκάκια. Οφείλουν το όνομά τους στις ιδιαίτερες αντανακλάσεις που παίρνει το νερό στο εσωτερικό τους. Τα καραβάκια για τις Μπλε Σπηλιές ξεκινούν από την παραλία Μακρύς Γιαλός, από το λιμάνι του Αγίου Νικολάου και από το ακρωτήρι Σκινάρι και απέχουν μόνο δέκα λεπτά.

Αποτελούνται από ιδιότυπους γεωλογικούς σχηματισμούς που έχουν δημιουργήσει μια σειρά σπηλαίων. Πρόκειται για ένα μοναδικό θέαμα που συναρπάζει με την γοητεία των βράχων και την ομορφιά της πολύχρωμης θάλασσας. Το έντονο γαλάζιο χρώμα που παίρνει οτιδήποτε βυθιστεί μέσα στα νερά τους, έδωσε το όνομα στις σπηλιές αυτές. Τα χρώματα στις σπηλιές είναι τόσο εντυπωσιακά, που δεν θα πιστεύεις  στα μάτια σου!!!

Οι μικρότερες βάρκες μπαίνουν μέσα στα διάφορα διαμερίσματα του σπηλαίου, όπου μαζί με τα τόσα άλλα θα νιώσει ο καθένας μια αποθέωση χρωμάτων. Όλοι χαζεύουν, με θαυμασμό και περίσκεψη, τους σταλακτίτες που κρέμονται σαν πολυέλαιοι από τις κορυφές των αρμονικών βράχων του ξακουσμένου Κυανού Σπηλαίου.

Στα μισά του δρόμου μεταξύ Αγίου Νικολάου και Σκιναρίου, μπορείτε να φτάσετε με αυτοκίνητο  και από εκεί, κατεβαίνοντας καμιά εκατοστή σκαλιά, να βρεθείτε ακριβώς στη μέση της ακτής που φιλοξενεί τις σπηλιές.

Η καλύτερη ώρα για να επισκεφθεί κανείς τις σπηλιές είναι το πρωί, γιατί οι αντανακλάσεις που δημιουργούνται εκείνη την ώρα στα τοιχώματα από το έντονο φως του ήλιου και το γαλάζιο χρώμα της θάλασσας κάνουν τον πυθμένα να αλλάζει διάφορα χρώματα.

Η θαλάσσια περιοχή κοντά στις σπηλιές είναι ιδανική και για καταδύσεις! Τι περιμένετε για να εξερευνήσετε το βυθό;

by Giota Magkoura

1851 προβολές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *