Μήνυμα μεγαλοψυχίας και αγάπης για την Ελλάδα,απο την μητρόπολη Καναδά και τους Έλληνες ομογενείς!

Μια πράξη αλληλεγγύης και αλτρουισμού, μια πολύ ευγενική χειρονομία για την μητέρα  Ελλάδα μας γεμίζει όμορφα συναισθήματα χαράς και ευγνωμοσύνης…

Πρόκειται για τη δωρεά αξονικού τομογράφου στο «Αγιος Σάββας» από την Μητρόπολη και τον
Μητροπολίτη Τορόντο και παντός Καναδά κ. Σωτήριο,που υπηρετεί την εκκλησία του Καναδά απο το 1974.


Η Ιερά Μητρόπολη Τορόντο και παντός Καναδά διενήργησε έρανο και συγκέντρωσε το ποσό των $74.243 (εβδοµήντα τεσσάρων χιλιάδων διακοσίων σαράντα τριών δολαρίων), ποσό που ισούται με 50.000 ευρώ, για την αγορά αξονικού τομογράφου του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Αγιος Σάββας» Αθηνών.
Σύμφωνα με ανακοινωθέν της Μητρόπολης, το ποσό απεστάλη σε καναδικά δολάρια, διότι η τράπεζα Nova Scotia δεν εκδίδει πλέον επιταγές σε ευρώ. Εκδίδει επιταγές μόνο σε καναδικά ή αμερικανικά δολάρια.Σύμφωνα με την εφημερίδα «εθνικός κήρυξ»
η επιταγή είναι στο όνομα Hellenic Cancer Sociaty, η οποία θα συνεργασθεί με το Νοσοκομείο «Αγιος Σάββας», για την αγορά του τομογράφου.
Βάσει της Καναδικής νομοθεσίας, έπρεπε να υπογραφεί συμφωνία μεταξύ της Ιεράς Μητρόπολης Τορόντο και του φιλανθρωπικού ιδρύματος, Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, ώστε να επιτραπεί η έκδοση των χρημάτων. Η Ιερά Μητρόπολη ευχαριστεί θερμά όλους τους δωρητές για τον σκοπό αυτό.
Σήµερα ο Ελληνισµός του Καναδά είναι περίπου 350.000!

Οι Έλληνες ομογενείς δείχνουν για μια ακόμη φορά, έμπρακτη συμπαράσταση και αγάπη για την Πατρίδα!

by: loveloveteam 

3766 προβολές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *