Η γενναιόδωρη κίνηση του φιλόπατρη Έλληνα στην Αστόρια των ΗΠΑ

Η γενναιόδωρη κίνηση του φιλόπατρη Έλληνα στην Αστόρια των ΗΠΑ

Η  μεγάλη του αγάπη για την πατρίδα και τη μητρική του γλώσσα, έκανε τον Έλληνα επιχειρηματία Νίκο Ανδριώτη να προβεί σε μια γενναιόδωρη πράξη που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

Ο φιλόπατρις Έλληνας, δώρισε ένα εκατομμύριο δολάρια για την ανακαίνιση του Ελληνοαμερικανικού δημοτικού σχολείου του Αγίου Δημητρίου της Astoria, (το οποίο βρίσκεται στο Ντίτμαρς). Στο συγκεκριμένο σχολείο ο κύριος Ανδριώτης διατελεί καθήκοντα προέδρου σχολικής επιτροπής.

(photo by: Κώστας Μπέης)

Το 1974 η Ελληνική κοινότητα αγόρασε ένα μεγάλο κτίριο, το οποίο πριν ήταν εργοστάσιο, και το μετέτρεψε σε σχολείο για να καλύψει τις ανάγκες των ομογενών παιδιών. Από τότε και μέχρι σήμερα δεν έγινε καμία ανακαινιστική παρέμβαση στο σχολικό συγκρότημα. Οι ανάγκες όμως αυξήθηκαν εξαιτίας του νέου κύματος προσέλευσης Ελλήνων μεταναστών στην Αμερική και έτσι χάρη στη μεγαλοψυχία και γενναιοδωρία αυτού του ανθρώπου το κτίριο ανακαινίζεται για πρώτη φορά και αλλάζει ριζικά τα μέχρι τώρα δεδομένα. Ο στόχος είναι να αναβαθμιστεί η ποιότητα της παρεχόμενης παιδείας στα Ελληνόπουλα, με αποτέλεσμα την προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού μαθητών.-

πηγή: www.ekirikas.com/

3727 προβολές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *