Η μεγαλύτερη σε μήκος καλωδιωτή γέφυρα πολλαπλών ανοιγμάτων στον κόσμο

Ένα πολύ εντυπωσιακό έργο- ορόσημο για την Ελλάδα και την Πελοπόννησο, είναι η θαυμαστή κρεμαστή γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, η οποία συνδέει οδικώς την Πελοπόννησο με τη Στερεά Ελλάδα.


(click by: michalis_251)

 Για πολλές δεκαετίες αποτελούσε όνειρο των πολιτικών, περιοίκων και ταξιδιωτών. Πριν 100 περίπου χρόνια ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδας Χαρίλαος Τρικούπης, του οποίου το όνομα είναι και το επίσημο της γέφυρας, οραματίστηκε τη γεφύρωση των τριών χιλιομέτρων που χωρίζουν το Ρίο από το Αντίρριο. Το 2004 το όραμα έγινε πραγματικότητα και η γέφυρα βελτίωσε την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής και βοήθησε στην οικονομική της ανάπτυξη.


(click by: who.is.h3)

Παράλληλα, το μεγάλο αυτό κατασκευαστικό και τεχνολογικό επίτευγμα, έχει παίξει καθοριστικότατο ρόλο στον εξωραϊσμό της περιοχής, αποτελώντας αντικείμενο θαυμασμού για εκατομμύρια κόσμου που είτε την έχει διασχίσει μια φορά είτε την έχει δει έμμεσα από την τηλεόραση και το ίντερνετ.

Επόμενο ήταν να τιμηθεί το εξαίρετο αυτό έργο με 9 διεθνή βραβεία και να αποτελεί σήμερα ένα από τα «στολίδια» της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης.

by: loveloveteam

3057 προβολές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *