Ιστορίες: Στην αετοφωλιά της Αμοργού

Εκεί απάνου το μπλε της θάλασσας ανταμώνει και φιλιώνει αρμονικά με το μπλε του ουρανού. Μια νοερή οριζόντια γραμμή τα χωρίζει. Η αείροη πηγή του μυστηρίου της ζωής τα συνδέει.

Το μάτι δεν χορταίνει να γεύεται τόσο εκθαμβωτικό και απέραντο γαλάζιο. Απαράμιλλη φυσική ομορφιά.

Συλλογίζεσαι ότι τα δώρα χαρίζονται απλόχερα. Εδώ φανερώνονται οι μυστικοί παλμοί της καρδιάς, οι βαθείς και μύχιοι πόθοι.

Μυστηριώδη είναι όσα συμβαίνουν κάποιες φορές στη ζωή μας. Είναι αδύνατο να ερμηνευθούν με τη χωματένια μας λογική.

Αξίζει να ανέβεις τα τριακόσια σκαλοπάτια μέσα στο καταμεσήμερο του θέρους, έστω κι αν δεν σου έχει απομείνει σταγόνα νερό στο μπουκάλι, κι αν ο ιδρώτας στάζει στο σώμα από την κορφή μέχρι τα νύχια.

Σε αποζημιώνει η όμορφη εικόνα, που βλέπεις, όταν ανέβεις και το τελευταίο σκαλοπάτι. Αυτή τη θέα, δεν την χωράει ο νους. Αγγίζει με μιας την καρδιά σου.

Αντικρίζεις μια πανδαισία χρωμάτων, που συνδυάζονται καταπληκτικά. Απολαμβάνεις ένα ωραίο τοπίο, που συνεπαίρνει τον νου.

Η Μονή της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας δεσπόζει σαν λευκή αετοφωλιά, μέσα στους τραχείς κι απότομους βράχους, συνδυάζοντας αγριάδα και ομορφιά. Πλαισιώνεται από το κακοτράχαλο τοπίο. Περικυκλώνεται ζεστά από τη θάλασσα. Φωτίζεται από τον ήλιο. Γλυκές και λεπτές πινελιές ηρεμίας, γαλήνη και δέος σε κυριαρχούν.

Η θέα από εκεί ψηλά, από το μπαλκόνι με θέα το Αιγαίο Πέλαγος, κλέβει την καρδιά των τουριστών, των ξένων και των πιστών, που ανηφορίζουν για να θαυμάσουν, να δουν, να περιεργαστούν ή και να εναποθέσουν τις ελπίδες τους στην Παναγιά.

Δροσερό νερό, λουκούμι και ψημένη ρακή είναι το κέρασμα για όσους ανέβηκαν ως εκείνο το ευλογημένο ύψωμα, με αγνάντι το Αιγαίο.

Ήταν η ιστορία της Αγγελικής Τριάντη.

Στείλε μας τη δική σου τρελή ή…βαρετή (νομίζεις!) ιστορία στο info@lovelovegreece.com και μοιράσου τις εμπειρίες σου από την όμορφη χώρα μας.

1448 προβολές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *