Στων Ψαρών το νησί χωρίς άγχη…..

Τα ηρωικά Ψαρά ,  τα οποία ανήκουν στο σύμπλεγμα «ΧίοςΟινούσσες-Ψαρά» αποτελούν έναν ακόμα ελκυστικό προορισμό του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Κάντε τις διακοπές σας στο νησί του Κωνσταντίνου Κανάρη, διότι:

1.Θα έρθετε, μέσω της φυσικής αγριότητας των βράχων, της λιτότητα του τοπίου, του ήλιου και της θάλασσας, σε επαφή με τη «φύση» και την ιστορία των Ψαρών.

2.Θα κάνετε ατελείωτες βόλτες στα στενά δρομάκια του νησιού, που διαρκώς «προσκαλούν» τους επισκέπτες για περιπλάνηση και εξερεύνηση. (πάντα κάτι καινούριο θα βρίσκετε να ανακαλύψετε!

3.Πάντα ορθάνοιχτες, οι αυλόπορτες των σπιτιών, «περιμένουν» για ένα κέρασμα από φιλήσυχους Ψαριανούς νοικοκυραίους.

4.Στων Ψαρών την (ολο)Μαύρη Ράχη, θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε το Μνημείο του Ολοκαυτώματος των 120 υπερασπιστών, οι οποίοι αυτοανατινάχθηκαν το 1824 μ.Χ., βλέποντας ότι δε μπορούν να υπερασπιστούν άλλο την περιοχή τους από τους Τούρκους.


(Το Μνημείο του Ολοκαυτώματος)

5.Στα Ψαρά θα απολαύσετε μοναδικές γεύσεις και παραδοσιακά προϊόντα, όπως το μέλι το Ψαριανό και το «άσπρο γλυκό».
lovelovetip: φεύγοντας από το νησί, θα πάρετε ένα δυο…βαζάκια μέλι για τις κρύες νύχτες του Χειμώνα!

6.Θα έρθετε ακόμα πιο κοντά με την ιστορία των Ψαρών, όταν περιηγηθείτε στο Κτίριο της Βουλής, στο Κονάκι, στην οικία του Κωνσταντίνου Κανάρη, αλλά και στον επιβλητικό Φάρο του νησιού.

7.Δε γίνεται να μην επισκεφτείτε τα Ψαρά και να μην κάνετε την ημερίσια εκδρομή σας στα Αντίψαρα, με τις ωραίες ακρογιαλιές τους, την παρθένα ομορφιά τους και τις… «άγριες» σπηλιές τους!

8.Το νησί διαθέτει πληθώρα παραλιών, με γαλαζοπράσινα νερά, χρυσές αμμουδιές και αστραφτερά σα διαμάντια βότσαλα, όπως η Αγία Κυριακή, η Αγία Μαρκέλλα και το Φανάρι!


(click by: greciamia)

9.Παρευρεθείτε, γλεντήστε με την καρδιά σας και χορέψτε παραδοσιακούς χορούς του Αιγαίου, στην ετήσια Γιορτή του Ψαρά στα…Ψαρά!

«Νησιωτοπούλα Ψαριανή, όμορφη και μελαχρινή»!

by: ste_liout

5302 προβολές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *