Η Ικαρία είναι μοναδική σε όλα της

«Ικαριά γλυκιά πατρίδα σ’ έχω στην καρδιά σφραγίδα», λέει ο «ποιητής» και καθένας που έχει επισκεφτεί το νησί του Ικάρου δε θα μπορούσε να μη συμφωνήσει. Το νησί αυτό δημιουργεί ανεξίτηλες μνήμες σε όποιον/α το έχει επισκεφτεί. Από την πρώτη στιγμή που θα πατήσει κανείς το πόδι του στο λιμάνι του Ευδήλου ή του Άγιου ( Άγιος Κήρυκος ) μπαίνει σε αυτό το μαγικό κλίμα της Ικαρίας, βιώνει αυτή τη δυναμική της γαλήνη. Ο κόσμος, τα μαγαζιά, τα χωριουδάκια είναι τόσο ζωηρά και γεμάτα ενέργεια μα συνάμα και τόσο χαλαρά και ήσυχα.. Ανεξήγητο φαινόμενο για ένα νησί με φοβερή ποικιλομορφία, εναλλαγές τοπίων, αρχιτεκτονικής, ήχων και χρωμάτων από τη μια στιγμή στην άλλη και όλα αυτά τόσο γνήσια στο πέρασμα των χρόνων, τόσο αναλλοίωτα στον αναρίθμητο αριθμό τουριστών που την επισκέπτονται κάθε χρόνο πλέον και ονειρεύονται τη στιγμή που θα επιστρέψουν.

Αξίζει να πάτε για μπάνιο στις Σεϋχέλλες όπου μετά από μια μικρή κατάβαση αποκαλύπτεται μια γοητευτικά άγρια, πανέμορφη παραλία. Στην επιστροφή από το μπάνιο θα είναι μεγάλο ατόπημα αν δε σταματήσετε στην Ακαμάτρα για να θαυμάσετε το γνήσιο αυτό ικαριώτικο χωριό συνδυάζοντας το θαυμασμό με ντόπιο καριώτικο κρασί και μοναδικούς μεζέδες.
lovelovetip: δοκιμάστε αυθεντικούς λουκουμάδες στην πλατεία του χωριού!

Μην ξεχάσετε να πιείτε καφέ στο Να με θέα όχι απλά ένα τοπίο αλλά έναν πίνακα ζωγραφικής, αλά και να νυχτοπερπατήσετε στο Χριστό Ραχών, το χωριό που δεν κοιμάται ποτέ τη νύχτα. Φυσικά οι επιλογές του νησιού δε σταματούν εκεί με μέρη όπως το Καραβόσταμο. ο Άγιος Δημήτριος, οι Κουνιάδοι να εκτοξεύουν τις εντυπώσεις για την αγαπημένη Ικαρία.

Οι Ικαριώτες είναι άνθρωποι μοναδικοί σαν το νησί τους. Δε βιάζονται στην καθημερινότητα τους, δεν αγχώνονται για τίποτα, ζουν για τη στιγμή που θα βάλουν ένα ποτήρι κόκκινο κρασί και θα ακούσουν τον ήχο της τσαμπουνοφυλάκας και του βιολιού να τους καλεί να μπούνε στον κύκλο του καριώτικου χορού. Αυτό λέγεται πως είναι και το μυστικό της μακροζωίας τους. Ο “Ικαριώτικος” είναι ένας σκοπός που θα μπορούσε να έχει γραφτεί μόνο από τέτοιους ανθρώπους μόνο σ αυτό το νησί, αντιπροσωπεύοντας αυτή τη δυναμική ηρεμία μέσω του ρυθμού και της μελωδίας του. «Οι Καριωτες σα γλεντούνε , το ρολόι δεν κοιτούνε».

Τα καριώτικα πανηγύρια είναι το must του νησιού. Βλέποντας όλο αυτόν τον κόσμο κάθε ηλικίας, όλων των κοινωνικών τάξεων να συμμετέχει σε αυτή τη μυσταγωγία, βιώνει κανείς μια προσωρινή λήθη από ό,τι τον βασανίζει και απλά αγκαλιάζει τους δίπλα του σχηματίζοντας τεράστιους κύκλους χορού και γλεντιού υπό τους ήχους του απόλυτου μουσικού τρίπτυχου. Είναι άλλο ένα ανεξήγητο φαινόμενο αλλά στα πανηγύρια κανείς δε νοιώθει ξένος, είναι όλοι σα μια τεράστια παρέα που θέλει να διασκεδάσει με την ψυχή της χωρίς δόλο και με κοινό στοιχείο την αγάπη για την Ικαρία!

«Νέοι, γέροι και ξενάκια, αγκαλιά γλεντούν τα νιάτα»

by: ste_liout

8109 προβολές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *