8+2 λόγοι για να ερωτευτείς την κοσμοπολίτισσα του Αργοσαρωνικού!

1. Η ‘Υδρα, είναι ένας προορισμός, που μπορείς να ταξιδέψεις χωρίς αυτοκίνητο, κάνοντας ακτοπλοϊκή διαδρομή που διαρκεί λιγότερο από 2 ώρες.

2. Τα νησιά της Ελλάδας μοιάζουν με τους ανθρώπους. Το καθένα έχει τη δική του προσωπικότητα, και αν ταξιδέψεις προς αυτό το νησί, από την πρώτη ματιά κιόλας, θα συνειδητοποιήσεις, ότι πρόκειται για έναν μοναδικό προορισμό.

3. Γιατί, στην Ύδρα κυριαρχούν, τα εντυπωσιακά αρχοντικά, το βάρος της ιστορίας και του μύθου!

4. Αν βρεθείς Πάσχα στο νησί , θα ζήσεις την ξεχωριστή εμπειρία του Επιταφίου, που «βουτάει» στη κυριολεξία στη θάλασσα μαζί με τους ντόπιους για να ευλογήσει τα νερά!

5. Γιατί, θα ονειροπολήσεις κι εσύ (αποτελεί τον μακροβιότερο έρωτα μου αυτό το νησί) «χαζεύοντας» την εικόνα της, όταν θα περπατήσεις κατά μήκος του λιμανιού. H «Ύδρα η μικρούλα» θα σε μαγέψει!

6. Είναι ένα από εκείνα τα ελληνικά νησιά, στο οποίο σε υποδέχονται χαριτωμένα γαϊδουράκια, με απώτερο σκοπό να σε…βολτάρουν στη χώρα! (μην τα αποπάρεις, δώστους μια ευκαιρία χρυσέ μου, κοίτα πως σε γλυκοκοιτάζουν!)

7. Γιατί, αν θέλεις να απολαύσεις την εικόνα του νησιού από ψηλά, μπορείς να περπατήσεις έως τη Μονή του Προφήτη Ηλία ή να βαδίσεις προς το μονοπάτι του Έρωτα! («Έρως ανίκατε μάχαν»…και τα λοιπά, και τα λοιπά)

8. Γιατί εδώ θα βρεις, ένα από τα πιο παλιά Φαρμακεία της χώρας (ναι καλά άκουσες), που αποτελεί μνημείο-κόσμημα του νησιού με τον ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό του χαρακτήρα, που ακόμα διατηρεί!

9. Γιατί έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε όμορφες παραλίες, μερικές που μπορείς να φτάσεις με τα πόδια, όπως τα Καμίνια και άλλες, παίρνοντας ένα θαλάσσιο ταξί. (αν είσαι από εκείνους που φτάνουν στο νησί «σκαφάτοι», δεν έχεις παρά να τις γυρίσεις όλες)
lovelovetip: αν δε έχεις όρεξη για παραλία, κάνε τις βουτιές σου από την Υδρονέτα της Χώρας!

10. Γιατί, εδώ η ιστορία παραμένει αναλλοίωτη, καθώς υπάρχουν αρκετά σημεία στο νησί που μπορείς να επισκεφτείς, αν θέλεις να νιώσεις μέλος της, όπως τον αδριάντα του Μιαούλη, το Εκλλησιαστικό Μουσείο, αλλά και το Μουσείο της Ιστορίας της Ύδρας!

Υ.Γ.  Μην ξεχάσεις, φίλε μου, όταν θα φύγεις από αυτό το μοναδικό νησί, για τις αποσκευές της επιστροφής, να αγοράσεις από κάποιο παραδοσιακό παντοπωλείο της χώρας παραδοσιακά λουκούμια και αμυγδαλωτά  ντόπιας παραγωγής, για να γλυκαίνεις τον καημό σου τις ώρες που θα βρίσκεσαι μακριά από το νησί και η σκέψη σου θα ταξιδεύει σ’ αυτό!

by «contessinasasa»
follow me on instagram

2881 προβολές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *