Γιατί πρέπει να επισκεφτεί κανείς το νησί της Ναυμαχίας;

1. Γιατί στο νησί μπορείς να αποδράσεις πολύ εύκολα, ακόμα και ημερησίως, καθώς, τα συχνά και ολιγόλεπτα δρομολόγια πλοίων από τα Μέγαρα ή τον Πειραιά, καθιστούν, το καθιστούν άκρως προσβάσιμo!

2. Σ’ αυτό το νησί διεξήχθη σύμφωνα με ιστορικούς, μια από τις πιο σημαντικές μάχες της ανθρώπινης ιστορίας, η χιλιοειπωμένη, Ναυμαχία της Σαλαμίνας, μεταξύ Ελλήνων και Περσών!

3. Γιατί..εδώ θα βρεις το σπίτι του μεγάλου Έλληνα ποιητή Άγγελου Συκελιανού, όπου έζησε για πολλά χρόνια και δημιούργησε το σημαντικότερο έργο του… (μόλις το αντικρίσεις, μπορεί κι εσύ να θελήσεις να δημιουργήσεις μια ποιητική συλλογή, καθώς να θα αντιληφθείς ότι λόγω της τοποθεσίας του, αποτελεί έμπνευση από μόνο του)

4. Γιατί αξίζει να επισκεφτείς την θολοσκέπαστη, βασιλικού ρυθμού, Μονή Φανερωμένης, με τις χαρακτηριστικές αγιογραφίες, που δημιούργησε ο αγιογράφος Γεώργιος Μάρκος, το 1935 μ.Χ.

5. Ο θρυλικός αγωνιστής της Ελληνικής Επανάστασης, Γεώργιος Καραϊσκάκης, είχε το στρατηγείο του στην παραλία της Σαλαμίνας, και έχοντας προστάτη του τον Άγιο Δημήτριο του νησιού, ζήτησε να ταφεί σ’ αυτή την ένδοξη γη!

 

6. Στο νησί, θα βρεις επίσης, παραθαλάσσια χωριά με ξενοδοχεία, γραφικές ταβέρνες πάνω στο κύμα, και οργανωμένες παραλίες ιδανικές για καλοκαιρινές αποδράσεις, όπως αυτή του οικισμού «Αιάντειο»! (στο νησί υπάρχουν είκοσι οχτώ πανέμορφες παραλίες που αξίζει να τις εξερευνήσεις)

7. Γιατί σίγουρα ο δρόμος θα σε οδηγήσει στον λόφο της Παναγίας την Ελευθερώτριας για να δεις το νησί από ψηλά…(οποιαδήποτε ώρα της ημέρας η θέα εντυπωσιάζει)!

8.Δεν θα μπορούσε βέβαια, όπως και σε κάθε ελληνικό προορισμό, να απουσιάζει από τη Σαλαμίνα η τοπική κουζίνα, που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από άλλες νησιώτικες. Δοκίμασε το παραδοσιακό «Πλατέτσι» , «Αχιβάδες Σαγανάκι», αλλά και αχνιστή πεντανόστιμη παραδοσιακή «Κολοκυθόπιτα»!

9. Γιατί στη Σαλαμίνα έχει εντοπιστεί, αν δεν το ήξερες, πλήθος αρχαιολογικών ευρημάτων εκθέματα των οποίων, μπορεί κανείς να θαυμάσει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σαλαμίνας, στο οποίο εκτίθεται επίσης το σπουδαίο Μετρολογικό ανάγλυφο της Σαλαμίνας. Μην ξεχάσεις να βάλεις στη λίστα σου και το Λαογραφικό Μουσείο  φυσικά!

 

Υ.Γ. Όταν φύγεις από αυτό το ιστορικό νησί, στις αποσκευές της επιστροφής, πάρε μαζί σου τα λόγια του «Παίανα των Σαλαμινομάχων» , για να θυμάσαι την σπουδαία ιστορία της Σαλαμίνας… «Ω Παίδες Ελλήνων, ίτε ελευθερούτε Πατρίδ’, ελευθερούτε δε Παίδας γυναικών, Θεών τε Πατρώων έδη θήκας τε προγόνων. Νυν υπέρ πάντων αγών»!

by «contessinasasa»
follow me on instagram

14991 προβολές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *