Στην πανέμορφη Αίγινα βρίσκεται το μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου, που αποτελεί σημαντικό προσκυνηματικό προορισμό!

Ένα από τα σημαντικότερα προσκυνήματα της ορθοδοξίας στην Ελλάδα βρίσκεται στην πανέμορφη Αίγινα. Είναι το μοναστήρι της Αγίας ΤριάδαςΑγίου Νεκταρίου και βρίσκεται κοντά στο χωριό Κοντός, 6χλμ μακριά από το λιμάνι του νησιού.

Το 1904 ο Άγιος Νεκτάριος αποφάσισε να αναστηλώσει ένα εγκαταλελειμμένο μοναστήρι, που στα χρόνια του Βυζαντίου ασκήτεψε η οσία Αθανασία και ήταν αφιερωμένο στην Ζωοδόχο πηγή.

Σε αυτό το εγκαταλελειμμένο Μοναστήρι αποφάσισε ο Άγιος το 1904 να στεγάσει τη Μονή της Αγίας Τριάδας.

Την νεοϊδρυθείσα Μονή στελέχωσαν οι πνευματικές θυγατέρες του Αγίου Νεκταρίου με ηγουμένη την μοναχή Ξένη!
Μάλιστα όταν για λόγους υγείας παραιτήθηκε από τη θέση του διευθυντή της Ριζαρείου σχολής, αναχώρησε για την Αίγινα με σκοπό να ζήσει μοναχική ζωή με πνευματικότητα και προσευχή. Επειδή το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας ήταν γυναικείο έζησε σε ένα σπιτάκι εκτός των συνόρων του μοναστηριού για 12 χρόνια (το οποίο σπιτάκι σώζεται μέχρι και σήμερα με τα προσωπικά του αντικείμενα).

Εκτός από τα πνευματικά του καθήκοντα, ο Άγιος ασχολούνταν και με τις καθημερινές εργασίες του μοναστηριού ακούραστα. Μάλιστα διόρθωνε ακόμη και τα υποδήματα των μοναζουσών και παράλληλα φρόντιζε το ποίμνιο του με κάθε τρόπο.

Η Εκκλησία της Αγίας Τριάδας βρίσκεται δίπλα από το Μοναστήρι, εγκαινιάστηκε στις 2 Ιουνίου του 1908 από τον ίδιο τον Αγιο Νεκτάριο, είναι βυζαντινού ρυθμού και έχει όμορφο ξυλόγλυπτο τέμπλο με βυζαντινές εικόνες, καθώς επίσης και πολλά τάματα και αφιερώματα πιστών. Σήμερα «κολλητά» σε αυτόν τον ναό υπάρχει ένας άλλος, αφιερωμένος στον Άγιο Νεκτάριο, και πιο δίπλα βρίσκεται το εκκλησάκι με τον τάφο του Αγίου.

Η Μονή ανήκει διοικητικά στην Ιερά Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Ερμιονίδος και Τροιζηνίας και απαρτίζεται απο 14 μοναχές.

Το μοναστήρι γιορτάζει 9 Νοεμβρίου (Κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου) και 3 Σεπτεμβρίου (ανακομιδή ιερών του λειψάνων).

Ο τάφος και τα ιερά λείψανα του θαυματουργού Αγίου Νεκταρίου προσελκύουν χιλιάδες προσκυνητές καθημερινά.

Μάλιστα πολλοί αναφέρουν θαύματα που έχουν βιώσει και τα αποδίδουν στην αγιότητα του. Δεν είναι λιγοι αυτοί που μαρτυρούν την ζωντανή παρουσία του ανάμεσα μας με τρόπο θαυματουργό και υπέρλογο.

by: loveloveteam

12073 προβολές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *