Σε μια ελκυστική κωμόπολη της Μακεδονίας βρίσκεται ένα απο τα καλύτερα πηλοθεραπευτήρια των Βαλκανίων!!!

Σε μια όμορφη κωμόπολη του νομού Καβάλας, τις Κρηνίδες βρίσκονται τα πασίγνωστα λασπόλουτρα όπως τα αποκαλούν οι ντόπιοι….ή αλλιώς το πηλοθεραπευτήριο, που αποτελεί εδώ και χιλιάδες χρόνια ένα ευεργετικό «αειφόρο εργαστήρι της φύσης».

Όταν η θερμοκρασία του πηλού υπερβαίνει τη θερμοκρασία της επιδερμίδας του σώματος, η δράση του είναι θερμική-θεραπευτική για τον ανθρώπινο οργανισμό και αυτό συμβαίνει στο πηλοθεραπευτήριο των Κρηνίδων, λόγω της ύπαρξης των φυσικών ιαματικών θερμών νερών.

Ο μηχανισμός δράσης του πηλού των Κρηνίδων κατά τη διάρκεια της θεραπευτικής αγωγής, αποτελεί γεγονός σύνθετο και πολύπλοκο. Βασίζεται στη χρήση «ώριμου» πηλού. Η εφαρμογή του πηλού είναι δυνατόν να είναι ολική ή μερική, με εμβάπτιση του σώματος σ’ αυτόν ή με επάλειψη!

Η θερμοκρασία επιφέρει αύξηση στο ενεργειακό δυναμικό των ιστών, ενεργοποιεί τους θερμορυθμιστικούς μηχανισμούς, και προκαλεί επιτάχυνση των μεταβολικών και οξειδοαναγωγικών. Σημαντικές είναι οι ενέργειες του θεραπευτικού πηλού στο δέρμα, στην αναπνοή, στο αίμα, καθώς επίσης στο κυκλοφορικό σύστημα, το νευρικό και πεπτικό. Πάρα πολύς είναι ο κόσμος που επισκέπτεται το πηλοθεραπευτήριο, το οποίο βρίσκεται 3 χιλιόμετρα απο τις Κρηνίδες, 170 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη και  17 από την Καβάλα. Υπάρχει καλό οδικό δίκτυο χωρίς προβλήματα χειμώνα-καλοκαίρι.

Αξίζει πραγματικά να απολαύσετε και εσείς ένα ωραίο «λασπόλουτρο».

by: Loveloveteam

11293 προβολές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *